28. tammikuuta 2013

Voihan Valssi.. Paluu agilityarkeen tauolta

Nyt on sitten palattu taas juoksutauolta arkeen ja pientä maanantai-fiilistä oli havaittavissa ihan jokaisessa viikon treenissä

Keskiviikkona oli Viivin treenit ja ohjelmassa oli valsseja.. Jotenkin jo arvasin kun ratapiirroksen näin, että saattaapi tulla aika hankalat treenit: koiralla on energiaa ja intoa treenitauon jälkeen ja bretonia on muutoinkin välillä hieman haastava saada kääntymään. Itse treenin aikana sähläsinkin sitten myös itse miten sattuu, kontakti koiraan puuttui, liike välillä junnasi, välillä peruuttelin, välillä taas kiirehdin liiankin hätiköiden jatkamaan matkaa. Viivillä kuitenkin näytti olevan hauskaa ja kivaa, vaikka ohjaaja töpeksikin :D Valssit eivät sujuneet treenatessa laisinkaan, koira katoili selän taakse ja kävi pomppimassa kaikki ylimääräiset esteet jotka sopivalle kiertoradalle sattuivat. Yksi plussa kuitenkin näistä treeneistä: päällejuoksu on ollut pitkään itselleni jotenkin epävarma ohjaus Viivin kanssa, mutta nyt se sujui hyvin!

Mikäköhän siinä on, että vaikka valssi on itselleni hankala ohjaus, tulee sitä käytettyä kisoissa ylivoimaisesti eniten? Toki valssi on varma ohjaus, kokoajan saa pidettyä katseen koirassa ja jotenkin tuttuhan se muutoinkin on ohajuksena, alkeiskurssin ensimmäisiä opeteltavia asioita. Kuitenkin huomattavasti paremmin itseltäni sujuu muut ohjaukset ja usein valssikieputukset päättyvätkin pitkiin kaarroksiin ja hyllyihin.

Näiden valssitreenien jälkeen päätin, että nyt sitten opettelen valssaamaan. Pitäisi päästä eroon vaikeiden ohjausten välttelystä, ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa opettelemaan niitä. Pois mukavuusalueelta mars!
Tästä inspiroituneena päätin että aion nyt ottaa härkää sarvista ja käydä läpi itselleni vaikeita ohjauksia sinnikkäästi treenatessa. Ei niitä opi kuitenkaan itsestään.

Torstaina treenivuorossa oli Venla. Niinu oli suunnitellut meille radan joka sisälsi valsseja ja (iiik) takaaleikkauksia. Ei olisi parempaan saumaan voinut tämä treeni tulla! Takaaleikkausta en ole Venlan kanssa tehnyt kuin vähän targetin avulla, kisoissa tai osana rataa en varmaankaan koskaan. Ainakaan onnistuneesti :D Tämäkin siis heti harjoiteltavien listalle!

Eivät ne takaaleikkaukset oikein onnistuneet, tosin targetin avulla saatiin sitten nitä treenattua :) Valssit menivät kuitenkin Vepan kanssa huomattavasti paremmin, kuin edellisenä päivänä Viivin kanssa. Lisäksi putki-puomi erottelu ja sivuttaisirtoaminen vaatii vielä treeniä

Perjantaina mentiin sitten treenaamaan näitä valsseja ja takaaleikkausta.  Ihan simppelillä radalla mentiin siis. Numerot 6-7-8 ja 1-2-6 muodostivat valssitreenin, 1-2-3 ja 3-2-1 takaaleikkaustreenin ja sitten vielä nämä yhdistettynäOn se vaikeaa, ei voi muuta sanoa. Välillä olen myöhässä, välillä peruutan, välillä taas päädyn ihan väärään paikkaan valssillani. Tätä on vielä pakko treenata lisää, mutta tässä vähän videotaltiointia


Venlan treenin aiheena oli takaaleikkaukset. Tehtiin niitä ensiksi ihan vaan suoralla, targetti apuna ja sen jälkeen yhdistin osaksi rataa. Vähän myös valsseja mahtui mukaan ja täytyy sanoa että on helpompi pikkukoiran kanssa juosta kuin ison. Jos on myöhässä, saattaa kaarretta tulla 30cm mutta siinä se. Toki oma myöhästely ja könköt ohjaukset tekevät koirasta epävarmemman, ikinä ei voi tietää mihin seuraavaksi mennään, mutta kuitenkin. Maksilla vähän myöhässä ollut ohjaus johtaa pariin ylimääräiseen metriin ja vääriin esteisiin.


Kuten jo aluksi sanoinkin, vähän maanantai-fiilis meidän treeneissä tauon jälkeen. Tästä on kuitenkin hyvä nousta ylöspäin! Nyt itselläni on selkeät suunnitelmat siitä mitä pitää treenailla! Lisäksi olen iloinen siitä, että kummallakin koiralla niiin hyvä fiilis tehdä, vaikka hieman näkikin että väsy tuli nopeammin kuin ennen taukoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti