11. tammikuuta 2013

Kun Viivi määrää suunnan

Useampi tuttavani on innostunnut käymään ns. Koirakävelyillä, eli kävelyillä joiden suunnasta vastaa koira. Kun tutut reitit alkavat tuntua jo tylsiltä, päätin kokeilla tätä samaa :) Viivi sai tänään siis päättää suunnan ja nopeuden tämän päivän lenkillä!

Alkuun Viivi valitsi, että pyörimme aivan lähiympäristössä. Kävimme tutun lenkkikaverimme rapun luona pyörähtämässä, parkkipaikoilla ja hieman poikkesimme jopa metsäpolullekkin. Aikalailla ympyrää mentiin kyllä :D
Hauskaa oli että erään kerrostalon ohi kävellessämmme avasi vanhempi rouva ikkunan ja kommentoi vihaisena, että koirien kanssa ei saa piihalla kävellä, vaan pitää mennä metsään! Olimme siis vain kävelemässä ohi, kumpikaan koirista ei ollut tehnyt tarpeitaan pihalle tai vastaavaa. Noh, matka jatkui kuitenkin :)
Pian tämän episodin jälkeen vastaamme tuli bordercollie jonka kanssa viivi halusi välttämättä leikkiä. Yleensä ohitamme toiset koirat vain mutta koska koirakävelyn ideana on antaa koiran päättää, pysähdyimme hetkeksi leikkimään tämän koiran kanssa. Kun tästä pääsimme jatkamaan eteenpäin, halusi Viivi välttämättä tervehtiä vanhusta joka oli viemässä roskia. Vähän kävi mielessä että eikös tämä lenkki ikinä etene mihinkään, naapurostoa kierrellään ympäri ja kaikki halutaan moikata :D
Matka kuitenkin metsään, jonka läpi usein kuljemme lenkeillä. Erehdyinkin jo luulemaan että Viivi kiertäisi jonkin tutuista lenkeistämme, mutta yhtäkkiä matka lakkasi keskelle tietä. Viivi pysähtyi ja alkoi tuijottamaan minua: "mikä juttu tää nyt on, mihin me ollaan niinku menossa?" Aika kauan siinä paikoillamme seistiin, kunnes lopulta Viivi päätti taas suunnan: kotiin.

Oli kyllä hauska tehdä tällainen kävely vaihteeksi :D jokaisessa risteyksessä huomasin vähän jännittäväni että minkäköhän suunnan Viivi valitsee. Olisin kuitenkin kuvitellut että Viivi lähtisi kiertämään metsäreittejä ja haluaisi pidemmän ulkoilun, mutta ei :) pitää kyllä ehdottomasti käydä tällaisella lenkillä uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti