11. kesäkuuta 2012

Ohjausopas: jaakotus ja vastakäännös

Kun valssit on nyt pyöritty, sekoitetaan pakkaa entisestään, ja otetaan mukaan jaakotus ja vastakäännös.
Mitä?
Jaakotuksessa ja vastakäännöksessä ohjataan koira hypyn yli, ja otetaan se samalla kädellä vastaan siivekkeen toiselta puolelta. Tämä eroaa peruskäännöksestä siten, että koira on hetkellisesti ohjaajan selän takana. Tässä video jaakotuksesta. Tosin täytyy sanoa, että kun nopsaan kisojen sivussa kuvasi, niin suoritus ei ihan täydellinen ole.. idea kuitenkin ehkä selvinnee :DMiksi?
Jaakotuksen ja vastakäännöksen tarkoitus on saada koira kääntymään mahdollisimman tiukasti. Nämä käännökset usein myös estävät koiraa hakeutumasta "ansaesteille", sillä käännös on hyvin vahva ja selkeä koiralle. Näillä käännöksillä saa usein myös paljon etumatkaa.
Milloin?
Tiukka käännös, ( 90 astetta tai yli)
Ohjaaja on esteellä ennen koiraa
Mahdollisesti ansaeste
Miten?
Jaakotuksessa ohjaaja saapuu esteelle koiraa ennen ja hidastaa omaa juoksuaan. Ohjaaja valmistelee käännöstään hyvissä ajoin ohjatessaan koiraa esteelle. Ohjaajan kannattaa tässä kohtaa myös siirtää painopistettään alaspäin, joka hidastaa koiraa ja auttaa sitä rytmittämään oman ponnistuksensa. Tämän jälkeen ohjaaja jatkaa matkaa kohti seuraavaa estettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti