6. lokakuuta 2014

Volan huiput terveystulokset

Niin se aika vaan menee ja pikkumies täytti vuoden. Ei mikään ihan pieni mies siis enää!


Syntymäpäivän kunniaksi varasin Mevetistä ajan terveystutkimuksia varten. Volalta tutkittiin polvet, lonkat, kyynärät ja silmät. Täytyy sanoa että kyllä jännitti! Vola oli eläinlääkärissä omaan tyyliinsä täysi herrasmies, sai olla ylpeä :)
Axelson tutki Volan ja totesi silmät terveiksi. Tämän jälkeen poika rauhoitettiin ja kuvattiin. Sain itse olla kuvauksessa mukana, en ole aiemmin ollutkaan niin oli mukava nähdä miten homma toimii. Kuvat nähtyään lääkäri totesi että A:n lonkat, 0:n kyynärät. Myös polvet todettiin 0:ksi. Jee! Myös kennelliitto vahvisti lausunnot ja nyt on Vola siis virallisesti luustoltaan ja silmiltään terve :) 


Volan pentutreenailu on keskittynyt tällä hetkellä vauhdikkaisiin putkihyppyralleihin. Kotona naksuttelemme temppuja lähes päivittäin ja Vola onkin huippu tarjoamaan!
Aloitimme myös keppien opettelun, metodina 2x2. Katsotaan mitä tulee vai tuleeko mitään ;) 
Lopulta tein myös päätöksen kontaktien suhteen. Alunperin tarkoituksena oli opettaa puomille 2o2o ja A;lle juoksukontakti. Sitten päähän putkahti ajatus juoksupuomista. Ja se ajatus sitten vaivasi ja vaivasi kunnes lopulta tulin siihen tulokseen että jos en nyt yritä sitä opettaa, niin ajatus juoksupuomista  jää ikuisesti vaivaamaan. Niinpä hain äidiltä vanhan pitkän maton ja juoksuharjoittelut saivat alkaa!


Vola juoksee ensimmäistä kertaa lankulla

Olemme nyt juoksukontaktiharjoittelussa siinä vaiheessa että matolla juokseminen alkaa sujua hyvin. Pallolla palkkaaminen aiheuttaa liikaa pomppuisuutta, narulelulla vedättämällä saan paremman laukan. Nyt olemme hieman "testivaiheessa" sillä hallilla ei ole videossa esiintyvää ohutta lankkua ja jos teemme pelkkää alasmenoa esim korokkeen päältä, on Volan laukka vielä kiihdytysvaiheessa koko alasmenon ajan. Laukka ei siis pääse oikeaan mittaansa ja osuminen on aikalailla 100% varmaa. Pitää siis hieman pohtia miten tästä etenemme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti