29. marraskuuta 2012

Kun ohjaajan jalat eivät liiku

Viikonloppuna olin kisaamassa Purinalla kummankin koiran kanssa, lauantaina Venlan ja sunnuntaina Viivin. 

Purinan pohja oli vaihtunut sitten viimekerran ja vähän hirvitti miten pieni koira siinä kulkee. Jotenkin tuntui, että pohjan epätasaisuus näkyisi pienellä minillä suurestikkin radalla, mutta ei. Enemmän se vaikutti omaan menooni. Ensimmäisellä radalla jalat painoivat ihan todella paljon, ja ohjaus hajosi ihan käsiin. Hävetti niiiin paljon radalta tultaessa, kun koko rata ihan pelkkää sähläystä. Tai no A:lle asti on ihan sujuvaa rataa, mutta sitten kun se ensimmäinen virhe tulee, niin en enää osaakkaan koota itseäni jatkamaan rataa loppuun asti. Pitää tsempata! Epäreilua koiralle kun tollalailla ohjaaja hyytyy.

A-rata

Toinen rata olikin sitten jo paljon parempi. Yksi kontaktivirhe tuli ja lopussa tulos muuttui hylätyksi, kun takaakierto oli omille jaloille liian hankala. 

B-rata


Alun umpiputki jännitti toooosi paljon, mutta ei se sitten ollutkaan Vepalle ongelma ollenkaan. Milloinkohan sitä tajuaisi, että spitzistä on alkanut tulemaan ihan taitava koira :) Ihana aina välillä huomata että harjoittelu on alkanut tuottamaan tulosta!
Kontaktivirheestä olen tosi yllättynyt, yleensä Venla ei tuollaisia tee. Nyt kuitenkin olin niin paljon jäljessä, että voin vielä laittaa vahingon piikkiin. Noita kontaktilla jäljessä olemisia on kyllä taas treenattu ihan liian vähän. Tuosta lopun takaakiertovalssi + persjättö -ohjauksesta olen kuitenkin ylpeä, vaikka ekalla yrittämällä siitä hyl otettiinkin :) 

Kolmas ja viimeinen rata sitten olikin "hieman" suoraviivaisempaa mallia. Kun kahden oman radan virheet pystyin ottamaan täysin omaan piikkiin niin kolmannen radan päätin keskittyä kunnolla. Tuloksena 0 ja viides sija! Olen kyllä ihan hirmuhirmu tyytyväinen. Voittajaan aikaa jäi noin sekuntti, eli oikeasti vain pieniä eroja tulosten välillä. Nolliakin oli noin 20 eli siihenkin nähden hyvä sijoitus :) Erityismaininnan tältä radalta saa jättiloikka viimeiselle esteelle!

C-rata



Viivin kanssa kisoista oli kotiintuomisina vain kaksi hylättyä ratasuoritusta. Kisapäivä oli kuitenkin todella opettavainen. Treeneissä luotan siihen että Viivi osaa ja irtoaa, mutta kisoissa iskee joku ihan ihme varmistelukohtaus, joka johtaa siihen että kaikki menee mönkään. Ensimmäisellä radalla jähmetyin ihan täysin jo neljännelle esteelle ja tein vahingossa peruskäännöksen valssin sijasta. Eihän siitä enää sen jälkeen tullut yhtään mitään. Tämä on taas niitä asioita, jotka ovat todella epäreiluja koiralle. Viivi on hieno koiruus ja taitava, mutta kisoissa en osaa yhtään sitä ohjata. 

Toisella radalla sitten päätin, että nyt rennosti! Pitää liikkua ja ohjata koiraa, eikä vain seisoa ja ihmetellä. Tämä asennemuutos johtikin sitten siihen että toinen rata oli ihan todella paljon parempi! Kontaktitkin Viivi otti, vaikka puomilla vapautuikin ihan omatoimisesti, joka johti siihen että juoksi suoraan edessä olleeseen putkeen, vaikka olisi renkaalle ollut matka. Kun jatkoimme rataa puomin luota, meni loppukin tosi hyvin, vaikka helppo rata ei ollut kyseessä. 

Nyt hieman harmittaa että ei ole kisoja tiedossa, haluaisin päästä erityisesti Viiviksen kanssa kisaamaan, ja testailemaan tätä "rennosti vaan" asennetta. Se oli tarkoitus jo näissä kisoissa, mutta ei sitä ensimmäisellä radalla muistanut ollenkaan. Ero ratojen välillä oli kuitenkin ihan valtava. 

Tällä viikoilla satoi luntakin. Oli kyllä huomattavasti mukavempaa käydä ulkoilemassa kun koirien väri ei vaihtunut lenkin aikana mustaksi. Kylmä sielä kyllä on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti