6. maaliskuuta 2012

Hyvin suunniteltu on jo oikeastaan tehty

Nyt on kyllä hyvä fiilis! Jotenkin sellainen olo, että jokin on loksahtanut paikoilleen. Tästä en niinkään syytä sitä, että olen kerennyt ehkä tavallista enemmän kentälle viimeakoina, vaan sitä, että olen analysoinut tekemisiäni entistä tarkemmin. Väitänkin, että kehityksestä maksimissaan 20% tapahtuu koiran kanssa tehdessä, loput 80% pään sisällä.

Viivin kontaktiprojekti edistyy hyvää vauhtia. Viime kontaktitreenissämme aloitimme tekemällä pelkkää alastuloa, jotta asia muistuisi mieleen, tämän jälkeen teimme kokonaista estettä, ja lopuksi vielä muutaman aidan ja vauhdin kautta. Puomilla siis kaikki tämä sujui jo, A:lla on vielä hieman enempi hommaa.
Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tässä pieni videopätkä Viivin kontakteista
Ideana tässä harjoituksessa oli, että pysyisin kokoajan Viivin takana, jolloin annan itse mahdollisimman vähän vinkkejä oikeasta paikasta. Epävarmuutta on vielä, mutta suunta on oikea! Viivi esimerkiksi loppuenlopuksi päätyy aina oikeaan paikkaan, vaikka matkalla epäröisikin.

 Venlan kanssa irtoaminen ja estehakuisuus on tärkein kehitettävä tällä hetkellä, joten sitä käytiin taas treenailemassa radanpätkän merkeissä.
Venlan kanssa tiemme alkuun esteitä A B C namialustan avulla. Tämän jälkeen aloimme tekemäään ihan koko rataa, mutta siten, että aina välillä radalla olikin namialustalla nami odottamassa. Tavoitteena oli siis lyhyitä, onnistuneita ja ennenkaikkea huolellisia radanpätkiä, ja palkka jostain muualta kuin kädestä. Itselleni lupasinkin, että tästä eteenpäin, ei Venla enää saa yhtään namia kädestä: aina heittämällä tai namialustalta.

Viivin kanssa tällä radalla tavoitteena oli onnistuneet, hyvin ajoitetut käännökset. Juoksemalla ei tällä radalla voi olla yhdessäkään kohtaa myöhässä, joten käännöksiin pystyi todella panostamaan ja tekemään niistä sulavia. Haastavin kohta itselleni oli esteet 7-9. Hyppy numero 8 tahtoi aina jotenkin tulla hypätyksi kohti väärää putken päätä, kunnes tajusin, että itse täytyy lähteä nopeammin liikkeelle estettä 9, jotta en seiso ihan edessä.

Viivin kanssa tuntuu, että talven aikana olemme ottaneet huimia harppauksia eteenpäin! Tässä Viivin tekemistä Oreniukselta keskiviikkona:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti