20. helmikuuta 2012

Maanantaitreenailua

Nyt kun on vielä päiviä vapaana, täytyi käyttää aika hyödyksi ja suunnata treenailemaan! Erityisesti halusin treenata Venlalla irtoamista ja Viivillä kontakteja, joten erityisen kimurantille radalle ei ollut tarvetta.

Aluksi hallilla tehtiin Viivin kanssa kontakteja. Puomista suoritimme aluksi pelkkää alastuloa, muistutukseksi, mutta siirryimme tekemään myös kokonaista puomia. Viivi toimi todella upeasti! Puomilla oli vauhtia, mutta myös varmuutta, vaikka itse pyrin juoksemaan mahdollisimman paljon sivuille ja jäämään taakse, jotta oma liike ei tarjoaisi suuria helpotuksia, ja näkisin, miten Viivi todella suorittaa.
Aivan täysin varma Viivi ei kuitenkaan vielä jos minä jään taakse, vaan laittaa etutassut sivusta maahan. Kun kuitenkin palkka tulee vain eteen tiettyyn kohtaan, seuraaville kierroksille yleensä korjaa suoritustaan, ja laittaa tassut maahan vasta ihan lopussa. Onneksi tämä ei ole niin vakava ongelma: asento on jo hallussa, nyt vaan vahvistamaan oikeaa paikkaa asennolle. Treeniä treeniä siis!
A:n kanssa tehtiin pelkkää alastuloa. Siinä Viivillä ei oikein ollut varmuutta, että mitä ihmettä piti tehdä, vaan koitti hyppiä sivuilta pois.  Pikkuhiljaa kuitenkin tajusi, mikä on homman idea, ja saatiin niitä onnistumisiakin. Jos itse olin edellä, oli tilanne helpompi ja melkein kaikki suoritukset onnistuivat.  A:ta en kuitenkaan viitsi ihan yhtä paljon toistella kuin puomia, koska siinä koiran asento on huomattavasti vaikeampi. Sitä harjoitellaan siis pienissä pätkissä, mutta pyrin tekemään ainakin kolme pätkää per treenit. Jaksoteltu harjoittelu on aina hyvä asia!

Sitten itse rataan.


Venlan kanssa aloitettiin suoralla, eli esteet 2, 3 ja 4 namialustan kanssa. Tämä harjoitus toimi hyvin, ja Venla piti katseen koko ajan eteenpäin ja suoritti esteitä itsenäisesti. Vaikeutimme harjoitusta aloittamalla radan ihan alusta, eli suorittamalla esteet 1-4. Venla ei kuitenkaan oikein tainnut ymmärtää että radan piti olla vaikeampi, vaan suoritti varmasti ja puhtaasti joka kerta ! Loistava pieni spitz siis.
Venla pääsi lepäilemään ja vuoroon astui Viivi. Viivin kanssa vauhti nousee aika hurjaksi tällaisillä radoilla, mutta se on vain hyvä asia ! Lisäksi taas sai itselleen muistutuksen, miten taitava Viivi todella onkaan :) Rataa harjoitellessani pohdiskelin, että 6-esteelle paras ohjaus saattaisi olla pakkovalssi, eli jäisi itse esteen "taakse" keskikentän puolelle ohjaamaan koiraa, jolloin ei olisi ainakaan renkaan edessä. Ongelmaksi kuitenkin jää se, että miten sinne menee, sillä takaaleikkaus 4-esteelle voi kääntää koiran vääräänpäähän putkea. Siispä hylkäsin pakkovalssi-ideani ja vaihdoin sen tavalliseen takaakierto-valssi yhdistelmään, vaikka nytkun kotona ajattelee, olisi kohtaan sopinut myös saksalainen, joka on meidän harjoittelulistallamme :D
Viivi kuitenkin oli radalla niin vikkelä, että ehdin juuri ja juuri juosta 3-hypyn ohitse kun Viivi sujahti jo putkeen. Siispä pakkovalssi pääsikin käyttöön! Jee!

Venlakin pääsi suorittamaan rataa, mutta aivan yhtä vikkelä spitz ei ollut kuin bretoni. Rata sujui itsessään ihan mukavasti, mutta hieman sitä turbovaihdetta jäin kaipailemaan, joten lopuksi teimme vielä alun irtoamistreeniä.
Kepit yllättivät minut täysin. Niitä ei olla vähään aikaan taas treenattu, joka voi olla syynä siihen että Venla ei suostunut pujottelemaan loppuun ollenkaan. Toinen mahdollinen syy on väsy, joka saattoi jo vähän haitata treenien loppupäässä. Noh, ei siinä muu auttanut kuin ruveta kiinnittelemään ohjureita ja laittaa namialustan keppien päähän. Ohjureiden kanssa kepit onnistuivat ja Venla pujotteli oikein nopeasti omasta liikkeestäni huolimatta. Keppitreenejä on siis jatkossa luvassa!

Pakko vielä laittaa tämä kuva, sillä Venlan tämänpäiväisestä tekemisestä tuli tämä niin mieleen :D

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti