11. heinäkuuta 2013

TattisCupin radat!


Kuten jo aiemmassa kirjoituksessa kerroin, sain kunnian tuomaroida TattisCupin II-osakilpailun :)
Luokkina kisassa oli tosimöllit (vain 10 estettä, pelkkiä hyppyjä ja putkia) sekä möllit. Hallimme on pitkä, mutta ei kovinkaan leveä, mikä aiheutti hieman päänvaivaa ratojen suunnitteluun.

Tosimöllien rata näytti tältä:


Tosimöllit suoriutuivat radasta oikein hienosti! Mikäli radalla katsoi koiraa ja ohjasi huolella, pääsi oikein pitkälle (sama toki pätee radalla kuin radalla :D ). 8-hypystä juoksi jokunen koira ohi jos ohjaaja aloitti loppuspurttinsa ennenaikaisesti :) Eli siis: jokainen este huolella ja katse koirassa :)

Möllien rata näytti taas tältä:


Möllien rata alkoi makseilla ja kyseisessä luokassa ei hirmuisen paljon nollia tullut. Ehdin jo miettimään että tuliko tehtyä liian haastava rata, mutta onneksi medit ja minit sitten korjasivat tilanteen ja siellä kärkipaikoista alkoi jo olemaan ihan kilpailuakin :)
Mitään erityisen haastavaa radalla ei ole kunhan ohjaaja ei turhaa ala panikoimaan putkia puomin alla. Monet koirista juoksivat puomin ohi (Puomi oli kisoissa melko suoralla linjalla putkesta tultaessa). Tämä saattoi johtua siitä, että ohjaajat tulivat hyvin lähelle puomia odottamaan koiraa, ja sen jälkeen tekivät sivuliikkeen väistääkseen putkea. Kun koiran lähetti puomille hieman kauempaa, osasi se hakea sinne itse :)
11-hypyn jälkeen karkailtiin myös paljon puomille. Jos itse olisin rataa suorittanut, olisin ohjannut koiran seinän ja 11-hypyn välistä, enkä puomin ja 11-hypyn välistä. Mikäli kuitenkin valitsi puomin puoleisen reitin, täytyi osata lähteä ajoissa liikkeelle. Monet ohjasivat koiraansa liian pitkälle 11-hypyn taakse, jolloin koira luonnollisesti oletti, että matka on jatkumassa sinne.
Kiitos kaikille TattisCupiin osallistuneille! Ainakin itselläni oli hurjan hauskaa ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti