6. toukokuuta 2013

Kuusi starttia ja kaksi nollaa

Taisi olla Venlalle ensimmäinen kerta kun viikonlopun aikana startattiin kuusi kertaa! Hyvin spitz kuitenkin jaksoi painaa jokaisen startin täysillä :)

Lauantaina oltiin purinalla jossa oli meille uusi pikakisa-systeemi käytössä. Tämä tarkoitti sitä että ensin tutustuttiin kahteen rataan, sen jälkeen suoritettiin kaksi rataa. Ei välttämättä ollut ihan minun juttuni tämä tälläinen, ei pystynyt jotenkin keskittymään yhtään niin hyvin kuin normaalisti.
Ensimmäinen rata meni ihan näppärästi ja ensimmäisen kerran ikinä päätin tehdä takaaleikkauksen Venlan kanssa kisaradalla :) Pelotti että Venla kieltäisi koko pituuden jolle leikkasin, mutta spitz ei epäröinytkään lainkaan! Jee! Huono juttu oli se, että oletin takaaleikkauksen kääntävän Venlan tiukasti pituuden jälkeen. Pyh, spitz jatkaa suoraan eteenpäin ja kiersi takaa aidan joka piti suorittaa edestä. Hylätty rata siis, mutta ainakin yksi pelko voitettu! :)

Viikonlopun ensimmäinen hyppyrata:

Sisällä oli sitten hyppyrata, jolta 10. Alkurata sujui oikein hyvin, mutta lopussa jäin turhaan varmistamaan saksalaiseen jonka seurauksena tipahti rima. Tämän seurauksena sitten hieman fiilis lopahti ja näppäränä aiheutin itse venlalle lentokeinun. Ei näin!

Viimeiseltä hyppyradalta myös riman tippuminen ja hyl. Riman tipahtamiselle en oikein keksi syytä, mutta kyllähän niitä kompastumisia koirallekkin aina välillä voi sattua. Hylätty suoritus tuli huonosta takaakierto-ohjauksesta jonka seurauksena Venla suoritti esteen edestä eikä takaa.


Lauantaina ratojen jälkeen hieman harmitti, että nollia ei tullut. Kotona kuitenkin tajusin että kisat sujuivat loppuenlopuksi ihan loistavasti :) Venla meni täysillä, tehtiin takaaleikkaus, niisto, päällejuoksuja, saksalaista ja vaikka mitä. Vihdoinkin olen siis pääsemässä irti "kisaohjaus"-ajattelumallista ja uskallan ihan oikeasti ohjata koiraa!Sunnuntaina kisat lähtivät sitten tulosten kannalta vielä paremmin käyntiin :) Heti ensimmäiseltä hyppyradalta 0 ja 2.sija! Venla meni vauhdilla ja oikeasti kerrankin voi olla rataan ja omaan liikkumiseen tyytyväinen :)Myös toiselta radalta saimme nollatuloksen, tosin tällä radalla olisi ollut ohjauksessa vaikka kuinka paljon parannettavaa :D Ei siis ollenkaan niin sujuva rata enää kyseessä, vaan pakkovalssissa iski paniikki ja vedän ja vedän kunnes tajuan että koira on varmaan jo 1,5 m ohi esteen.. "hieman" aikaisemmin olisi siis pitänyt vapauttaa. Onneksi tyylipisteitä ei jaeta vaan nolla on aina nolla! :D

Viimeiseltä radalta tulikin sitten taas hyl. Olin suunnitellut tekeväni persjätön ennen putken "väärää päätä" mutta yhtäkkiä suunnitelma kesken radan vaihtuikin vetämiseen. Tuloksena se, että en tee oikein mitään ja koira juoksee putken väärin. Tämän jälkeen olisi vielä pitänyt tehdä niistopersjättö jotka ovat edelleen harjoittelulistalla. Myös se meni pieleen ja Venla kävi heiluttamassa keinua kun itse vielä olin ohjaamassa niistoa. Noh, aina ei voi onnistua, ja kyllähän tripla olisi jo ollut vähän liikaa ;) Hyvää tällä radalla: tehtiin taas takaaleikkaus ja se onnistui :) Jee!

Venla ei oikein tykkää palkintokuvista, mutta siitä huolimatta:
Venla ja palkinnot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti