16. joulukuuta 2011

Joululahjaksi toivotaan: nopeutta, kuntoa ja kontaktit


Kyllä se on niin, että tosiharrastaja viettää itsenäisyyspäivää epiksissä koiransa kanssa. Venlan kanssa lähdettiin siis aamulla varhain Kirkkonummelle. Moni muukin oli saapunut paikalle: minimölleissä kisattiin 75 starttia! Ensimmäisellä radalla ei oikein sujunut. Tiedä sitten oliko kisajännitystä kun ihan uusi paikka vai itseltä huonoa ohjaamista, mutta jotenkin Venla ei ollut ollenkaan oma itsensä. Lopetettiin ensimmäinen rata kesken: kun ohjaukset menevät pieleen, on parempi ottaa tauko eikä kiusata pientä koiraa. Toiselle radalle lähdettiinkin sitäkin paremmin, ja tulokseksi saatiin 0 ! Suurin yllätys oli kuitenkin se, kun palkintojen jaossa meidät kuulutettiinkin palkinnoille! Ei olisi pikku Venlasta uskonut että niin kovaa menee, hopeaa siis saatiin.

Viivin kanssa sitten Hyvinkään kisoissa 11. päivä sikailtiin ja huolella. Vaikka Viivi on suhteellisen keppivarma koira, tuli jokaiselta radalta keppivirhe. Toki omaa napaa pitää tässä suhteessa vähän tuijotella, mutta erikoista silti. Toinen asia, joka suututtaa vielä enemmän, on kontaktit. Juuri kun ehdin ilakoida että ei ole kontaktivirheitä tullut, niin nyt ne sitten kompensoitiin. Ottikohan yhtäkään kontaktia? Paljon siis hyllyjä tuloksiksi.

Noh, treeniviikko aloitettiinkin sitten tarmolla! Viivin kanssa vietetään joululoma treenaten ERITTÄIN paljon kontakteja. Näitä treenataan myös kotona, two-on two-off asentoa harjoitellaan sohvatyynyn päälle, laatikkojen päälle, portaikoissa.. oikeastaan ihan kaikkialla. Ja toki myös siinä itse esteellä. Palkka tulee tietenkin aina eteen.


Varsinaiset treenit aloitettiin tiistaina, kun Venlalla oli treenit. Mielestäni sujui melko hyvin, toki omiin jalkoihin pitäisi saada vielä enemmän nopeutta ja silti muistaa se tarkkuus.. Vaikea yhtälö? Kyllä.


Keskiviikkoa vietettiin Viivin kanssa Oreniuksen hoiteissa. Näistä treeneistä ei tällä kertaa kuvamateriaalia, mutta ainakin itsestä tuntui oikein sujuvalta. Näissä treeneissä huomasi, että sen nopeuden lisäksi joulupukki saisi tuoda tälle ohjaajalle myös kestävyyttä. Lenkille se on lähdettävä!

Perjantaina olikin aamutreenit. Tarkoituksena oli keskittyä erityisesti keppeihin, jotta niihin saisi tietynlaista varmuutta. Vaikka Venla osaakin hienosti pujotella, niin kilpailutilanteessa on huomattavasti mukavempaa kun pujotteluun voi luottaa. Treenin ideoijana on toiminut jälleen Agilitynerd : http://agilitynerd.com/blog/agility/courses/steve/steve-2011-12-06.html#.Turzu2pV_hA.facebook Thank You!





Tällaista siis tällä kertaa, ehkäpä ensikerralla tarkemmin Viivin kontakteista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti