14. lokakuuta 2011

To-kilpailevien treenit 15.10

"Kekekekekekekekekekekeke" oli näiden treenien napa, sillä vaikka keppejä treenaisi kuinka, eivät ne vaan tunnu koskaan olevan tarpeeksi hyvät. Treenaaminen vaatii tässäkin asiassa vain toistoja toistoja ja toistoja, ja kun on tarpeeksi toistanut voi ollakkin iloisesti yllättynyt "Hei! Se osasi!" :D Ehkä iloisinta näin kouluttajan mielestä oli kuulla niitä ilon hihkauksia kun koira olikin paljon parempi kepeissä kuin mitä olisi uskonut, esimerkiksi se takaaleikkaus ;) Ja toivon ainakin kovasti, että se toinen puoli, jolla kepit ei VIELÄ ihan niin hyvin sujunut, sai roppakaupalla motivaatiota treenata keppejä.

Tässä oli tämän kertainen harjoitus:
Itse kuvittelin keppitreenin C-kepit helpoiksi: suoralta linjalta kepeille kun ohjaa B hypylle pikkuisen ympyrän. Toisin kävi, kaikki ohjaajat kiersivät hypyn toiselta puolelta, jolloin koiran linja oli virtaviivaisempi, mutta keppikulma paljon vaikeampi. Kuitenkin onnistumisia tuli, ja olihan se paljon parempaa harjoitusta kuin suoralta linjalta kepeillä :D Itse olisin "pelannut varman päälle". Ajallisesti näillä tavoilla ei ollut huomattavaa eroa.
E-keppien avokulman taas kuvittelin vaikeaksi, mutta eihän se tuottanut mitään ongelmia :D

Ohessa oli myös ohjaus-harjoitus, joka on peräisin täältä: http://agilitynerd.com/blog
(aivan mahtava nettisivusto!) Muistin että Steve joka on harjoituksen takana, olisi suorittanut harjoituksen 30 eri tavalla, mutta luku olikin 11 . Mutta pyh, kyllä sinne varmasti se 30 eri tapaa löytyy! Ei ne vaan ameriikoissa kaikkea osaa yhtä hyvin kun me täällä suomessa.
Tässä vielä linkki kuinka "setä" selittää :)
http://agilitynerd.com/blog/agility/courses/steve/double-back-exercise.html

-Pikku-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti